Dincolo de a fi – încă – cel mai vechi remediu pentru răceală, simpla și clasica supă de pui are în ea ceva atât de reconfortant, că amintește parcă de îmbrățișarea caldă a unei persoane dragi. Nimic complicat la ea: doar niște pui, legume și apă care se transformă în leac, în poțiune magică, în dragoste. Nu e menită doar să te hrănească, ci și să te reechilibreze. Supa de pui e o minune.
Și poate nu întâmplător pregătirea ei este unul dintre cele mai simple lucruri posibile. Ca să o poată face chiar și-un om stors de energie și răpus de răceală sau un prieten bun fără vreo pasiune aparte pentru gătit, dar care vrea să aibă grijă de cineva drag printr-un gest la fel de simplu ca supa asta. Iată cele câteva ingrediente pe care le-am avut eu:
900 g de bucăți de pui (eu am avut un pachet cu aripi, spinări și pulpe), o ceapă, 3 morcovi, câțiva căței de usturoi, fidea (tăieței), sare, pătrunjel proaspăt.
Într-o oală, am pus bucățile de pui, ceapa, morcovii și cățeii de usturoi – toate legumele curățate și întregi, apoi am acoperit totul cu apă, am lăsat să fiarbă până la primele clocote și am dat focul mic, lăsând magia să își facă treaba și să mocnească încet timp de o oră. Din când în când, am îndepărtat spuma formată în timpul fierberii. După o oră, am scos într-un vas carnea și în altul legumele și am strecurat supa. Am desprins carnea de pe oase, iar din legume am păstrat doar morcovii, pe care i-am tocat rondele. Am pus înapoi pe foc supa, căreia i-am adăugat carnea și morcovii, am mai completat cu apă și am asezonat cu sare. Când a început să fiarbă, am adăugat două cuiburi de fidea subțire, lăsând supa să mai fiarbă puțin, suficient cât să se înmoaie fideaua. La final, am tocat pătrunjel din belșug și l-am presărat deasupra supei, să fie numai bună de servit și de sorbit.
Faceți supă de pui pentru prietenii voștri și oamenii dragi care se luptă cu efectele mai puțin dorite ale iernii. Vă veți simți ca niște mici alchimiști. Iar ei, vă asigur, vă vor fi recunoscători.
Comments