top of page
Caută

STRIDII SERVITE ÎN 4 FELURI


Despre stridii, părerile sunt împărțite: există oameni care le adoră și care nu s-ar mai sătura de ele, apoi există oameni care declară sus și răspicat că nu le suportă. De gustibus, ca întotdeauna. Dacă mă întrebați pe mine, eu mă încadrez fără îndoială în prima categorie. E de ajuns doar să pronunțe cineva cuvântul “stridii” și un zâmbet larg, plin de entuziasm se ivește pe fața mea. Și nu doar pentru că se potrivește atât de bine cu șampanie (guilty as charged!). Ci și pentru că, dincolo de câteva feluri de a le servi, tot ce-ți trebuie pentru ele e un cuțit de stridii și, în câteva clipe, fericirea e pe farfurie.


Asociate cel mai adesea cu ocaziile speciale și cu romantismul, stridiile sunt considerate a fi… afrodisiace și, deși încă știința nu a reușit să demonstreze asta clar și precis, nu strică să încerci, nu?


Stridii simple cu lămâie

Cea mai simplă și la îndemână modalitate de a te bucura de stridii? Cât mai proaspete, îmbibate de mirosul apei sărate, stropite doar cu puțin suc de lămâie. Generozitatea naturii pe o farfurie.




Stridii cu mignonette


Sosul mignonette? Un clasic acompaniament pentru stridii. Oțet de vin roșu de calitate + o șalotă tocată fin + sare și piper, toate lăsate puțin, doar atât cât să se armonizeze.



Sau mignonette cu un "twist"

Un twist simplu pentru clasicul mignonette, în care pentru unii oțetul poate fi prea puternic. Efectul se atenuează cu doar un pic de suc de portocală proaspăt stors, care armonizează și parfumează totul într-un fel cu totul special.




Stridii cu salicornia și sos de unt și lămâie


Salicornia poșată, purtând deja în ea gustul sărat al mării, se îmbină perfect cu sosul călduț de unt și lămâie, într-un cântec numai bun de însoțit cu efervescența unei cupe de șampanie.



 
 
 

Comments


bottom of page